Camparo vítězný

27.09.2010 18:43

Vítězství šestiletého ryzáka stáje 2.Základní školy Kadaň CAMPARA je největším úspěchem proběhlého dostihového víkendu.  Náš reprezentant v sedle s žokejem Josefem Váňou mladším ve svůj prospěch rozhodl o krátkou hlavu napínavý finiš steeplechase III. kategorie na mosteckém závodišti, když zdolal nečekaně výborně běžícího a o tři a 3 a půl kilogramu méně zatíženého Shamrocka Sambucu. Spolufavorit Lapaj na posledním skoku upadl a finiše o vítězství se nezúčastnil. Díky letošnímu druhému vítězství opět s dotací 40.000,- Kč se Camparo dostává s náskokem na pozici druhého nejlepšího koně ve stáji, kterou může koncem sezóny ohrozit jen Jung úspěchem ve Velké pardubické. 

I druhá sobotní mostecká steeplechase (IV. kategorie) nám přinesla dotační zisk, byť třetí místo SILVERSTONA v sedle s Bobem Mátlem je mírným zklamáním v nepříliš těžké konkurenci. Náš matador ale se štěstím ustál chybný skok přes poslední překážku a byť už nestihl boj o vítězství, udržel třetí místo dotované částkou 7.500,- Kč.    

Tříletí opět nepřekvapili. DALMACIO absolvoval v pátek poslední mnichovský výlet a v těžké konkurenci (pět koní s německým handicapem nad 60 kg) skončil v dostihu pro 3leté nezvítězivší koně na 2.000 metrů na 9. místě cca 19 délek za vítězem, když zdolal jedinou soupeřku. Byť si v průběhu dostihu počínal tentokrát aktivněji, v okamžiku finiše nenašel odpověď na kvalitu soupeřů. Získaný německý handicap jistě zužitkuje v dalších startech v odpovídajících kategoriích. Až tyto starty ukážou jeho rovinovou použitelnost. Nad skoky zřejmě v příští sezóně mířící CALVERA běžel podobný dostih (3letí nezvítězivší na 2.000 metrů o 35.000,- Kč) na mosteckém závodišti v sobotu. Přes sympatický projev  je výsledek stejný jako u tréninkového kolegy, slušné 8. místo, avšak zcela mimo boj o vítězství, jenž bylo vzdáleno cca 15 délek. Snad překážková budoucnost obou tříletků bude optimističtější.  

Díky množství startů a dvěma dotačním ziskům se měnily i letošní stájové statistiky, které nově vypadají takto: 37 startů, 4 vítězství, 15 umístění, zisk 345.500,- Kč, průměr na koně 26.576,- Kč, průměr na start 9.337,- Kč. Pořadí koní dle zisku Hetman Polny (106.400,- Kč), Camparo (86.300,- Kč), Jung (46.000,- Kč).