Domácí loučení s vítězným double

27.10.2014 13:35

Nejlepším možným způsobem se naší stáji podařilo rozloučit s domácí dostihovou sezónou. Oba naši koně startující v sobotních pardubických cross-country totiž dokázali pod vedením Honzy Kratochvíla ve svých dostizích zvítězit.

Chronologicky první byla na řadě čtyřletá Amfora, která si svůj první životní triumf vychutnala se sedmi délkovým náskokem ve čtyřkové Ceně podporované Tiskárnou v Ráji, s.r.o., pro čtyřleté koně na 3.400 metrů. Po aktivním průběhu Amfora přešla do čela již před výběhem na travnatý ovál a v cílové rovině nebylo o jejím lehkém vítězství pochyb.    

Amforu napodobil ve svém třetím letošním startu i sedmiletý Dalmacio, který pro sebe jistě o tři a půl délky rozhodl pohledný finiš Ceny podporované společností SK-EKO Pardubice, s.r.o., handicapu III. kategorie pro čtyřleté a starší koně na 3.900 metrů. Dalmacio se po rychlém začátku, jehož strůjce Taras se dostal jen k Malým zahrádkám, posunul ze zadních pozic k vedoucím koním a při vybíhání na trávu již atakoval vedoucí pozici. Na předposledním skoku ještě trochu přibrzdil ale výběhový steeplechase skok skočil výborně a v cílové rovině jistě zdolal favorizovanou klisnu Džiddah. Dotačním ziskem se posunul v interním pořadí naší stáje hned za svého stájového kolegu v červenobílých barvách, již několik let nepřekonaného, Hetmana Polnyho.  

Věříme, že oba vítězové přezimují stejně jako ostatní v pohodě a že se v příští sezóně dočkáme dalších podobně krásných víkendů. Letos se ještě chystáme s New Japem na francouzské proutěnky, kterými bychom měli rok 2014 definitivně uzavřít.

 

foto: Šárka Votavová a Kateřina Filipi

AMFORA

foto: Šárka Votavová

DALMACIO