Hetman Polny: Návrat do Mostu

23.07.2010 11:50

V sobotní Velké mostecké steeplechase společnosti Litvínovská uhelná (NL, 4.500 metrů, 200.000,- Kč) se mezi osmičkou startujících objeví i náš zástupce HETMAN POLNY. Šestiletý ryzák, který letos doběhl čtvrtý v jedničkové steeplechase v Pardubicích a před třemi týdny byl třetí v silně obsazené trojce přes Fence ploty v Karlových Varech, se tak vrací na loni pro něj úspěšné působiště, kde dokázal získat dvě vítězství a jedno druhé místo. Zajímavostí je, že naposledy tam vyhrál dvojkovou steeplechase, kterou o daleko poslední dokončil největší favorit sobotního vrcholu mostecké překážkové sezóny Amber Hill z lotu trenéra Josefa Váňi. Ten při svém jediném mosteckém startu působil dojmem, že mu tamní dráha příliš nesedla. Mezi favority musíme řadit i Amber Hillova stájového kolegu Silver Regenta, který po loňském vítězství v pardubické čtyřce sbírá letos umístění v italském Meranu, a  také v pardubických krosech úspěšnou Teresinu, loni trojnásobnou  vítězku druhé kategorie, která je kvalifikována do letošní Velké pardubické. Pole startujících doplňují Polar Pond, City Hall, Miraino a Grizli.

Očekáváme, že Hetman Polny, v jehož sedle bude letošní stálý jezdec Libor Sedlář,  podá slušný výkon a věříme, že se popere o přední umístění. V Mostě se mu loni líbilo a mělo by mu prospět i citelné ochlazení a déšť. Nicméně soupeři jsou také velmi kvalitní, tak budeme určitě rádi za jakékoli platné umístění, tj. do pátého místa.  

Do závěrečné čtyřkové steeplechase na 3.600 metrů o 50.000,- Kč vezeme SONG FOR RAY, která naposledy v Mostě za též naším Camparem dokázala poprvé v životě získat v překážkovém dostihu dotaci a potěšila nás jistým skokovým projevem. V sedle s Liborem Sedlářem jí nečeká lehký úkol, když mezi soupeři jsou letošní vítězové Bonďa, Al Jaz, Korektor a Marquis, ale my věříme, že naše klisna s prázdnou domů neodjede. Připravena k tomu je poctivě.