Na dvou frontách

22.09.2010 11:57

Dostihový víkend tentokrát netradičně zahájíme již pátečním zájezdem do Mnichova, kde se tříletý DALMACIO postaví na start Preis der Glücksspirale pro 3leté nezvítězivší koně na 2.000 metrů o 5.100 Euro. Třetí start na bavorské dráze má přinést především zisk německého handicapu, který by umožnil budoucí starty v propozičně méně náročných dostizích, avšak doufáme, že Kolo štěstí z názvu dostihu by se mohlo tentokrát pootočit i ve prospěch našeho koně, kterého tradičně povede polský žokej Szymon Jadwiszczak. V každém případě by si Dalmacio měl vylepšit dvě dosavadní 12. mnichovská umístění, když na startu dostihu se tentokrát sejde 11 koní. 

 

Tříčlenná ekipa zamíří v sobotu na mostecký Hipodrom, místo našich tradičních startů i úspěchů (připomeňme letošní vítězství Ekscese, Campara a Hetmana Polnyho). První přijde na řadu tříletý CALVERA, který se popere o zisk první životní dotace v Ceně společnosti Vodohospodářské stavby, rovině IV. kategorie pro 3leté nezvítězivší koně na 2.000 metrů o 35.000,- Kč. V boji proti 11 soupeřům mu určitě pomůže zkušený žokej Jiří Chaloupka, kterého se podařilo angažovat do jeho sedla. 

Steeplechase III.kategorie pro 4leté a starší koně na 3.800 metrů o 80.000,- Kč konaná jako Cena společnosti DORA Group má v poli 9 koní na startu i našeho CAMPARA s žokejem Josefem Váňou mladším. Přestože Camparo ponese oproti soupeřům vyšší váhové zatížení 71,5 kg, měl by podobně jako Hetman Polny při minulém mosteckém mítinku bojovat o nejvyšší umístění. 

Konečně do závěrečné steeplechase, čtyřkové Ceny Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje pro 4leté a starší koně na 3.300 metrů o 50.000,- Kč, delegujeme veterána SILVERSTONA, v devíti letech druhého služebně nejstaršího koně v naší stáji. Ve snaze poradit si s osmičkou soupeřů ho podpoří Bohuslav Mátl. I od zkušeného ryzáka očekáváme boj o přední umístění.