Sobotní Most

18.09.2014 10:13

Tradičně oba mostecké sobotní steeplechase dostihy obsazujeme koňmi z naší stáje. Společné pro oba dostihy je i fakt, že na startu mají výrazné desetinové favority z lotu Josefa Váňi s kursem 1,4 k 1 na vítěze.  

První přijde na řadu Calvera v sedle s Janem Kratochvílem, který bude čelit v poli pěti soupěřů letošnímu již dvojnásobnému mosteckému vítězi Ange Guardianovi ve steeplu III. kategorie na 3.800 metrů. Jak na něj při 7 kg váhové výhodě by mu mohl poradit i stájový kolega Hetman Polny, který jej zdemoloval při Velké mostecké.

V posledním dostihu dne, steeplu IV. kategorie na 3.300 metrů, si pak Justin s Radkem Manem zopakují tří týdny starý souboj s trojicí Power Zar, Dubai Land a Maiestas. Prvně jmenovaný před 3 týdny své soupeře hladce předběhl a proto nastupuje v pozici top favorita. Justin sice minule naznačil, že nemusí být koněm na tahání klád z lesa, ale kratší distance bude spíše proti němu. Nicméně doufáme v další zlepšení našeho valacha, jehož úkolem ve stáji je stát se v barvách svého majitele nástupcem Hetmana Polnyho.