Starty v červenci a srpnu

20.08.2017 22:40

Jak jsem avízovala v předchozím příspěvku Akuhata měla seznamovací start, při kterém bohužel musela být zastavena. Zdraví zase zahaprovalo a proto již bude vyloučena z tréninku. Ze zdravotních důvodů stále nestartuje ani její sestra Amfora, která při ošklivém pádu ve Francii zůstala zraněná a psychicky otřesená. Proto se již tento rok na dráhu nevrátí a pro příští rok pro nás zatím zůstává otazníkem. 

Bohužel letos naše svěřence provází samá zranění, byť jsou menšího rázu, musí se zaléčit. Také tuto sezonu tedy hodnotíme zatím tou nejslabší za poslení roky.

 

Aktivními dostihovými koňmi tak zůstávají pouze potomci Sonody, kteří nám začínají dělat radost a vypadá to, že stejně jako jejich matka dozrávají postupně. Simon Set letos startoval 3x - 2x byl druhý a 1x třetí také jeho bratr Scare Crow získal za své tři starty dotované umístění. Jediná 4-letá začínající Sonodia se s překážkovými dostihy hlavně seznamuje.

Do dostihového dění se vrací srdcařska Armitage, která skončila sice šestá, ale pro nás bylo důležité, že se při startu neobjevily zdravotní problémy.

Proto jí čeká druhý start tuto SO na dostihové dráze v Mostě.

Starý dobrý Dalmacio je nyní v rekonvalescenci po startu v Karlových Varech se projevily problémy s nohama. Přece jen už je to starší mládenec a proto mu dopřáváme odpočinek.

 

Ostatní svěřenci jsou buďto ještě v léčení a na starty se postaví na podzim. Zde se jedná o Avec Charma, Baltic Dancera, Double Rushe.

A nekteří byli již z tréninku vyloučeni. 

Terzian byl prodán do sportu.

 

foto: MONIKA VODIČKOVÁ - DĚKUJEME!! 

ARMITAGE v Karlových Varech (2.7. 2017) autor fotgrafie: MONIKA VODIČKOVÁ

SIMON SET v Karlových Varech (2.7. 2017), autorka fotografií: MONIKA VODIČKOVÁ

 

DALMACIO v Karlových Varech (2.7. 2017), autorka fotografií: MONIKA VODIČKOVÁ

SONODIA v Karlových Varech (23.7. 2017), autorka fotografií: MONIKA VODIČKOVÁ

SIMON SET v Karlových Varech (23.7. 2017), autorka fotografie: MONIKA VODIČKOVÁ

 

SCARE CROW v Mostě (13.5. 2017), autorka fotografie: MONIKA VODIČKOVÁ